Kochani Ci z Was, którzy są ze mną od początku wiedzą, że zamieszczałam cenne porady ;) było ich już kilkanaście na moim blogu. Sama nie wiem czemu, ale rzadko je dodawałam. Dzisiejszy post jest właśnie o poradach ;)
Mam nadzieję, że skorzystacie chociażby z jednej rady ;) Osobiście uwielbiam takie domowe sposoby na każdą okazję :P Ale nie przedłużając :
- Wypłucz sitko z mąki pod zimną wodą. Jeśli woda będzie ciepła to oczka się pozaklejają.
- Uderzone miejsce należy posmarować miodem (nie ukaże się wtedy siniak).
- Brudny piekarnik lub blachy do pieczenia należy posypać solą i podgrzewać tak długo aż sól nie zabarwi się – wówczas należy zetrzeć ją papierowym ręcznikiem, a kuchenkę lub blachę umyć pod ciepłą wodą.
- Więdnące i brązowiejące banany. Jeśli chcesz dłużej zachować ich świeżość, obwiń ich końcówki folią. Tak kupisz im dodatkowych 5 dni. Uwaga - nigdy nie trzymaj bananów z innymi warzywami, zwłaszcza z pomidorami, bo te szybciej się popsują.
- Żeby ziemniaki nie zakwitły, trzymajcie je razem z jabłkami.
Jestem ciekawa czy używaliście może którejś z tych rad i jak się sprawdziła u Was?
A może znacie ciekawą radę, którą chcielibyście się podzielić ?
Dla przypomnienia kilka poprzednich porad :
super na pewno wypróbuje poradę z miodem :)
OdpowiedzUsuń