Porady

Hej!

Kochani Ci z Was, którzy są ze mną od początku wiedzą, że zamieszczałam cenne porady ;) było ich już kilkanaście na moim blogu. Sama nie wiem czemu, ale rzadko je dodawałam. Dzisiejszy post jest właśnie o poradach ;)

Mam nadzieję, że skorzystacie chociażby z jednej rady ;) Osobiście uwielbiam takie domowe sposoby na każdą okazję :P Ale nie przedłużając :


  1. Wypłucz sitko z mąki pod zimną wodą. Jeśli woda będzie ciepła to oczka się pozaklejają.
  2. Uderzone miejsce należy posmarować miodem (nie ukaże się wtedy siniak).
  3. Brudny piekarnik lub blachy do pieczenia należy posypać solą i podgrzewać tak długo aż sól nie zabarwi się – wówczas należy zetrzeć ją papierowym ręcznikiem, a kuchenkę lub blachę umyć pod ciepłą wodą.
  4. Więdnące i brązowiejące banany. Jeśli chcesz dłużej zachować ich świeżość, obwiń ich końcówki folią. Tak kupisz im dodatkowych 5 dni. Uwaga - nigdy nie trzymaj bananów z innymi warzywami, zwłaszcza z pomidorami, bo te szybciej się popsują.
  5. Żeby ziemniaki nie zakwitły, trzymajcie je razem z jabłkami.

Jestem ciekawa czy używaliście może którejś z tych rad i jak się sprawdziła u Was?
A może znacie ciekawą radę, którą chcielibyście się podzielić ?


Dla przypomnienia kilka poprzednich porad :




1 komentarz: