Carmex + Rada biszkoptowa

Hej!
Wiem, że pewnie masa z Was ma już ten kultowy balsam. Ja jednak miałam okazję dopiero teraz go przetestować.

 Trafiła mi się wersja w słoiczku. Muszę przyznać, że nie szczególnie lubię takie rozwiązanie aczkolwiek są tego pewne plusy. Jak widać na obrazku produkt był oryginalnie zapakowany ;)
 Obietnica producenta:

Dzięki swoim leczniczym składnikom, balsam zapewnia ukojenie suchym i spierzchniętym ustom.  Ponieważ doskonale nawilża i odżywia usta zalecany jest wszystkim osobom aktywnie spędzającym czas, których usta wystawione są na działanie czynników atmosferycznych.

Cena: 9zł / 7,5g

PLUSY:
+ wydajny
+ cena przyzwoita
+ konsystencja
+ opakowanie solidne
+ nawilża
+ nie klei się
+ latem fajne uczucie chłodu na ustach
+ dostępność
+ daje ładny efekt połysku na ustach
+ długo się utrzymuje na ustach
+ można zużyć do końca

MINUSY:
- nakładanie palcem czasem może być uciążliwe 
- raczej mało higieniczne
- sądzę, że zimą nakładając na mrozie może być mało przyjemne (zmarznięty palec + uczucie zimna na ustach brrr):P

-----
Rada Dzisiaj mała rada na temat pieczenia biszkoptu

Jeżeli pieczesz biszkopt w tortownicy, przed wlaniem ciasta smaruj tłuszczem tylko jej spód.

Gdybyś posmarowała także boki tortownicy, w czasie pieczenia ciasto odejdzie od nich

i na środku biszkoptu utworzy się całkiem niepotrzebne wybrzuszenie.

13 komentarzy:

  1. o widzisz, a ja zawsze tortownice po bokach tez smarowałam, już nie będę! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. spróbuj nie smarować powinno być wszystko ok a nawet lepiej niż zazwyczaj ^^

    OdpowiedzUsuń
  3. Odkąd odkryłam Blistex, Carmelixu już nie używam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatniej zimy wersja w tubce uratowała moje usta. :)

    Co do biszkoptu - prawda. Chociaż ja i tak idę na wygodę i samo dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia.

    OdpowiedzUsuń
  5. ja bardzo nie lubię piec jakiegokolwiek ciasta na papierze denerwuje mnie potem te odrywanie. Kiedyś ciocia upiekła na papierze jabłecznik hehe trzeba było podawać z papierem bo nie chciał się odkleić :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja mam w sztyfcie :) świetne są te balsamy :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zostałaś u mnie otagowana :) zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  8. fajna rada, będę na pewno o niej pamiętać choć i tak u mnie z pieczeniem kiepsko:) a błyszczyka jestem ciekawa, chociaż minusy są ewidentne:(

    OdpowiedzUsuń
  9. o cieście rade przyjmuję :D

    co do Carmexu, opisze go jednym słowem, LOVE :D

    OdpowiedzUsuń